U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Tekenwerk, Bouwkundig- en Constructief

 

 

Wikipedia

"Een bouwtekening is een technische tekening van een bouwwerk of gebouw.

Er bestaan verschillende soorten bouwtekeningen, zoals ontwerptekeningen, bestektekeningen, werktekeningen, detailtekeningen, constructietekeningen en installatietekeningen."

Hage Bouwadvies verzorgt in alle fasen van uw bouwplannen het bouwkundig- en constructief tekenwerk middels het grafische tekenprogramma Autocad.

Een bouwtekening is  nodig om helder en duidelijk al uw wensen op papier vast te leggen, of het nu gaat om een dakkapel, een uitbreiding, een compleet woonhuis, een loods, of een heel appartementencomplex.

we kennen de volgende fasen

Voorlopig ontwerp, hier worden uw persoonlijke wensen vertaald in een tekening, die meestal als uitgangspunt zal dienen voor het verdere verloop van uw bouwproject.

Definitief ontwerp, na communicatie tussen u als klant en Hage Bouwadvies wordt het voorlopig ontwerp opgewerkt tot het definitieve ontwerp, met de uitgangspunten nog meer vastgelegd, deze tekening is geschikt voor bijvoorbeeld het aanvragen van een omgevingsvergunnig.

Bestektekening, indien de omvang van het project hierom vraagt, zal het definitieve ontwerp nog verder worden opgewerkt, met meer details, vastleggen van materialen en afmetingen van bepaalde onderdelen, deze tekening (meestal samen met een tekstueel bestek) is geschikt voor een offerte traject met aannemers.

Werktekening, nadat er gekozen is voor een bepaalde aannemer, kan de bestektekening worden opgewerkt naar dit niveau, concreet betekend dit dat er precies volgens tekening kan worden gebouwd.

 Revisietekening, meestal benodigd bij grotere óf complexere bouwwerken voor met name de installaties, wij noemen deze tekening "as built"

kortom voor al uw Bouwkundig en/of Constructief tekenwerk kunt u bij Hage Bouwadvies terecht.